Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Sirpas rabarberkaka

 
Sirpas rabarberkaka Sirpas rabarberkaka
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Saftig kaka med härlig rabarbersmak, blir bara godare om den får stå några dagar. Servera gärna med lite vaniljglass, vaniljsås eller grädde. Byt ut rabarber mot blåbär t.ex, men då behövs bara ca 1 dl socker i fruktsmeten.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skölj, rensa och skär rabarber i bitar och lägg i en skål. Blanda ner 1 dl strösocker och 2 msk vetemjöl, låt stå och dra medan kaksmeten blandas.
  2. Vispa 150 g smör med 2 ½ dl strösocker riktigt vitt och pösigt. Om smöret är iskallt - dela i 4 lika stora bitar och värm bunken i micron - defrosta i ca 45 sekunder. Blanda i äggen, ett i taget. Blanda vetemjöl och bakpulver och vispa i smeten. Häll i rabarber-socker-röran i smeten och blanda.
  3. Grädda i ca 45-50 min i 175ºC.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.