Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Sissis tacorullar

(4 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Familjens variant på enchiladas.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225º. Koka upp vatten och kycklingfonden. Låt svalna. Fräs löken mjuk i rapsolja, lägg sedan i köttfärsen och stek den. Häll på tacosåsen, stäng av värmen och lått det puttra ihop.
  2. Sås: Vispa ut vetemjöl i lite kallt vatten, häll det i buljongen och låt småkoka i 2 minuter under omrörning. Pressa i vitlök, rör i tomatpuré och crème fraiche. Småkoka i 3 minuter.
  3. Ta bort kastrullen från värmen. Blanda i den rivna osten och se till att den smälter in i såsen. Smaka av med salt och peppar.
  4. Fördela köttfärsen på bröden, rulla ihop och lägg dem med skarven neråt i en rymlig ugnsform. Häll över såsen, strö på tomaterna och ställ in i mitten av ugnen, 15-20 minuter.
  5. Servera med en färgrik grönsallad.

Liknande recept

Kommentarer (4)

  • Helida 28 oktober 2008

    Jättegott!! Perfekt vardagsmat som jag definitivt kommer att göra igen. Fyllningen räckte i vårt fall till 6 normalstora tortillas. Såsen räckte men vill man ha kladd på tallriken (som jag gärna vill) så kan man med fördel göra dubbel sats sås. MUMS!!

  • Sissi_D 29 oktober 2008

    Helida: Kul att ni gillade recpetet! Vi gör oftast en & en halv sats (läs: hungrig familj). I värsta fall så finns det mellanmål till dagen efter :)

  • kkmman 15 februari 2009

    Jättegod sås, och bröden blev jättegoda efter att ha legat i såsen. Smakade nästan som lasagnebröd. Däremot blev köttfärsröran väldigt lam o smaklös tillsammans med med den älgfärs vi använde.

  • JennyV 14 mars 2009

    Detta föll inte mig i smaken över huvud taget. Inget jag kommer att laga igen men smaken är som baken.... :)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.