Familjens variant på enchiladas.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225º.
Koka upp vatten och kycklingfonden. Låt svalna.
Fräs löken mjuk i rapsolja, lägg sedan i köttfärsen och stek den. Häll på tacosåsen, stäng av värmen och lått det puttra ihop.
- Sås:
Vispa ut vetemjöl i lite kallt vatten, häll det i buljongen och låt småkoka i 2 minuter under omrörning. Pressa i vitlök, rör i tomatpuré och crème fraiche. Småkoka i 3 minuter.
- Ta bort kastrullen från värmen. Blanda i den rivna osten och se till att den smälter in i såsen. Smaka av med salt och peppar.
- Fördela köttfärsen på bröden, rulla ihop och lägg dem med skarven neråt i en rymlig ugnsform. Häll över såsen, strö på tomaterna och ställ in i mitten av ugnen, 15-20 minuter.
- Servera med en färgrik grönsallad.
Publicerat den
27 oktober 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Jättegott!! Perfekt vardagsmat som jag definitivt kommer att göra igen. Fyllningen räckte i vårt fall till 6 normalstora tortillas. Såsen räckte men vill man ha kladd på tallriken (som jag gärna vill) så kan man med fördel göra dubbel sats sås. MUMS!!
Helida: Kul att ni gillade recpetet! Vi gör oftast en & en halv sats (läs: hungrig familj). I värsta fall så finns det mellanmål till dagen efter :)
Jättegod sås, och bröden blev jättegoda efter att ha legat i såsen. Smakade nästan som lasagnebröd. Däremot blev köttfärsröran väldigt lam o smaklös tillsammans med med den älgfärs vi använde.
Detta föll inte mig i smaken över huvud taget. Inget jag kommer att laga igen men smaken är som baken.... :)