Hälsosamt, men framför allt gott!
Den torkade frukten kan uteslutas för ett mindre sött bröd
Instruktioner
- Häll varmt vatten över 4-krosset i en bunke. Låt stå och svälla i ca 30 minuter.
Sätt ugnen på 200 grader.
- Blanda filmjölk och honung i en stor bunke.
Hacka aprikoserna till mindre bitar och blanda med de torra ingredienserna. Rör ner mjölblandningen samt 4-krosset i filmjölken.
- Lägg ett bakplåtspapper i en avlång brödform, så att det sticker ut över kanterna.
Fyll formen med smet, strö över pumpakärnor och grädda i mitten av ugnen i 40-45 minuter.
- Tips! Om du inte vill att brödet ska bli för mörkt kan du täcka det med aluminiumfolie när det är ca 15 minuter kvar
Publicerat den
27 december 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Hur mycket varmt vatten ska det vara?
Vad står ingrediensen 4-kross för?I övrigt är det en bra recept :)
Hej på er! Varmvattnet ska täcka över fyrkornskrosset, sen när du ska blanda det med filmjölken häller du först bara bort det överblivna vattnet ;) 4-kornskrosset jag använder kmr från SaltåKvarn Lycka till med bakandet!