Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Sivans nougatkaka

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Tårtan är hottat upp med friska smaker som passionsfrukt och granatäpple

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Vispa äggvitorna hårt. Tillsätt först florsockret och därefter de malda nötterna.
  2. Smörj och bröa en form med löstagbar kant. Bred ut smeten i formen. Grädda i 20-25 minuter. Ta ut kakan och hyvla över nougat medan kakan fortfarande är varm. Låt kakan svalna.
  3. Smält de båda chokladsorterna var för sig över vattenbad. Bred ut chokladen på 2 bakplåtspapper, 2-3 mm tjockt och 20X20 cm stort.
  4. Sätt in chokladen i kylen så att den stelnar.
  5. Dra mot dig i chokladen med en tesked så att den krullar sig.
  6. Garnera kakan med chokladspånen.
  7. Gröp ur passionsfrukterna och granatäpplena och ringla kärnorna över chokladen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.