Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Sivs chokladkaka

(3 kommentarer)  
  • Serverar: 12 portioner
  • Tid: 50 minuter
Skriv ut

Kladdkaka när den är som bäst.Oavsett hur många andra recept jag prövat är detta det enklaste och bästa.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält fett. Vispa ägg och socker pröst. Rör ned det smälta fettet och mjölet blandet med kakao och vaniljsocker. Häl smeten i en smord och bröad rund form.Grädda den i 150gr i ca 35min. den ska vara något kladdig innuti.
  2. God som den är men går lyxa till med hallonsås (hallon) och grädde till.
  3. På bilden är det smält choklad över silverkulor och marsipankycklingar till påsk.

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • Smajl94 6 maj 2010

    Håller fullständigt med, det här är den bästa kladdkakan jag känner till också. Jag hittade den i en gammal köksalmanacka där den kallades Gulls Kalaskaka. Har också sett den här på matklubben under namnet Davids kladdkaka. Som sagt, jättegod och väldigt enkel!

  • yvoand02 30 april 2011

    Jättegod och enkel. Smälte mörk choklad över och hade gult strössel på vid påsk. Omtyckt av alla gästerna. :-)))

  • ainaemanuel 1 maj 2011

    Sivs chokladkaka! Helt underbar! tyckte hela familjen 15 pers samlade i påsk! Bredde tryffel över: 300 g blockchoklad, 1 dl grädde, 50 g smör Använde vegetabiliska ingredienser eftersom en i familjen är mjölkallergiker. Aina

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.