Ett recept av Siv Florén, Årets Hembakare 2003.
Siv har valt att baka Sachertårtan i form och smeten räckte till 2 st 3-litersformar. Perfekt kaka till större sällskap!
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200°.
Vispa äggulor och florsocker vitt och pösigt. Tillsätt vatten, smör och smält choklad. Vänd ner vetemjölet som blandats med bakpulvret.
- Slutligen vänds de hårt vispade äggvitorna försiktigt ner i smeten. Häll smeten i en smord, eller bakpappersklädd, långpanna , ca 30 x 40 cm.
- Grädda mitt i ugnen i 15-20 minuter. Känn med en sticka att kakan är torr innan den tas ur ugnen. Låt svalna.
- Dela den kalla kakan och bred aprikosmarmelad på den undre delen. Lägg samman. Rör samman glasyren och bred över kakan.
- Gör ev. mönster med en gaffel eller spritsa lite av glasyren.
Publicerat den
7 december 2007
Liknande recept
Skriv kommentar