Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Sivs Sachertårta

 
Skriv ut

Ett recept av Siv Florén, Årets Hembakare 2003. Siv har valt att baka Sachertårtan i form och smeten räckte till 2 st 3-litersformar. Perfekt kaka till större sällskap!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°. Vispa äggulor och florsocker vitt och pösigt. Tillsätt vatten, smör och smält choklad. Vänd ner vetemjölet som blandats med bakpulvret.
  2. Slutligen vänds de hårt vispade äggvitorna försiktigt ner i smeten. Häll smeten i en smord, eller bakpappersklädd, långpanna , ca 30 x 40 cm.
  3. Grädda mitt i ugnen i 15-20 minuter. Känn med en sticka att kakan är torr innan den tas ur ugnen. Låt svalna.
  4. Dela den kalla kakan och bred aprikosmarmelad på den undre delen. Lägg samman. Rör samman glasyren och bred över kakan.
  5. Gör ev. mönster med en gaffel eller spritsa lite av glasyren.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.