Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Sivs skinklåda

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 25 minuter
Skriv ut

En underbar skinklåda med svampsmak.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka riset enligt anvisningarna på paketet. Spola det med kallt vatten.
  2. Skiva löken och fräs den i en stekpanna. Strimla baconet och fräs det. Fräs sedan upp svampen. Skär skinkan i strimlor.
  3. Smörj en eldfast form. Lägg hälften av riset på botten, täck med skinka sedan ett lager lök. Lägg på svampen och sist ett lager riven ost överst. Värm svampsoppan och häll den över. Dra försiktigt med en gaffel så den tränger ner i riset.
  4. Sätt ugnen på 175 grader. Lägg sist på den rivna osten och gratinera tills det blir gyllengult, ca.25 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.