Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Sivs squashmandelkaka

 
Skriv ut

Ett recept av Siv Florén, Årets Hembakare 2003. En lättbakad, saftig och hållbar kaka.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175°. Rör ägg och socker vitt och pösigt. Vänd ner smör, squash, mandelmassa och citron. Blanda bakpulvret i mjölet och vänd ner i smeten. Häll upp i en smord och bröad form, ca 1 1/2 liter.
  2. Grädda ca 45 minuter mitt i ugnen. Känn med en sticka att kakan är torr.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.