Ett recept från Siv Florén, Årets Hembakare 2003.
Ett spännande bröd att prova på, kanske speciellt för förskolor och vid Mulle-aktiviteter.
Instruktioner
- Blanda alla ingredienserna i köksmaskinens skål och knåda i 5 minuter, tills degen släpper skålens kanter. Eller smula jästen i en skål, rör ut den med lite av vattnet. Häll i resten av vattnet samt övriga ingredienser. Spara lite av rågmjölet till utbakningen. Bearbeta degen ordentligt tills den är smidig och släpper skålens kanter.
- Låt jäsa övertäckt i skålen i ca 30 minuter. Tag upp på mjölat bakbord. Dela i fyra delar och kavla, eller platta ut, till runda kakor. Gör hål i mitten.
- Lägg på bakpappersklädda plåtar och låt jäsa i ca 30 minuter under bakduk. Värm under tiden ugnen till 200°.
- Grädda på mittfalsen ca 15 minuter.
Publicerat den
7 december 2007
Liknande recept
Skriv kommentar