Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Sivs Stenåldersbröd

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Ett recept från Siv Florén, Årets Hembakare 2003. Ett spännande bröd att prova på, kanske speciellt för förskolor och vid Mulle-aktiviteter.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda alla ingredienserna i köksmaskinens skål och knåda i 5 minuter, tills degen släpper skålens kanter. Eller smula jästen i en skål, rör ut den med lite av vattnet. Häll i resten av vattnet samt övriga ingredienser. Spara lite av rågmjölet till utbakningen. Bearbeta degen ordentligt tills den är smidig och släpper skålens kanter.
  2. Låt jäsa övertäckt i skålen i ca 30 minuter. Tag upp på mjölat bakbord. Dela i fyra delar och kavla, eller platta ut, till runda kakor. Gör hål i mitten.
  3. Lägg på bakpappersklädda plåtar och låt jäsa i ca 30 minuter under bakduk. Värm under tiden ugnen till 200°.
  4. Grädda på mittfalsen ca 15 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.