Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Sjasjlyk - kaukasiskt lammspett

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Längst söderut i Sovjet, mellan Svarta havet och Kaspiriska havet ligger bergsområdet Kaukasien. Där har man sedan urminnes tider bjudit sina gäster på sjasjlyk, ett grillspett med marinerat lamm.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär lammköttet i 3 cm stora kuber och lägg allt i en skål. Skala lökarna, skär dem i 8 klyftor vardera och lägg dem i skålen.
  2. Stöt eller mal svartpepparn grovt och strö den över köttet. Pressa citronen över köttet och tillsätt olja. Rör om väl och låt stå kallt 2-12 timmar.
  3. Varva köttbitar och lökklyftor på spett. Tryck till så att det sitter fast ordentligt. Salta spetten.
  4. Grilla spetten över glöd. Vänd dem med jämna mellanrum och låt köttet få fin färg runt om, ca 15 minuter.
  5. Lägg tomaterna och majskolvarna vid ena sidan och värm också dem över glöden. Pensla då och då med resten av marinaden eller bara lite olja så att maten inte fastnar. Servera spetten på stora tallrikar. Färskpotatis med dill samt rört smör med några droppar citron i är gott till.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • NicolinaZ 18 augusti 2008

    ... låter gott, men Sovjet finns ju nog inte längre ;-)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.