Instruktioner
Sätt ugnen på 200 grader. Platta ut köttskivorna och dela dem i mindre bitar. Skala och skiva lök och potatis. Bryn köttet i en stekpanna, krydda med salt och peppar. Ta upp köttet. Häll öl och vatten i stekpannan och lägg i buljongtärningen. Koka upp och häll av skyn. Stek löken. Varva i en ugnssäker form potatis, kött och lök. Börja och sluta med potatis. Häll på skyn. Täck formen och ställ in den i ugnen ca 1 timme. Ta bort locket efter 30 minuter. Servera sjömansbiffen överströdd med hackad persilja.
Jättegott,gjorde detta i helgen, mumsigt gott. Gjorde den dock inte i ugnen utan på plattan i en stekgryta. En stark 5 av mig.
Gjorde detta med tunt skuren kotlett utan ben. Hade ingen öl så det fick bli mer vatten+buljong istället. Blev gott men nästa gång testar jag med öl. Tror det blir en mustigare smak då. Tack för ett bra recept!