Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Vanlig enkel men välsmakande mat. Sköter sig sjäv i ugnen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär köttet i skivor. Platta ut skivorna och skär dem i mindre bitar. Skala och skiva löken i tunna skivor och potatisen i tjocka skivor. Bryn först köttskivorna i omgångar i fett i en stekpanna på inte alltför stark värme. Salta och mal över peppar. Ta upp köttet .Späd i pannan med öl och vatten och lös upp buljongen. Häll av och spara skyn. Hetta upp lite mer fett i pannan och stek löken guldgul. Varva potatis, kött och lök i en vid gryta, börja och sluta med potatisen. Häll på skyn. Koka upp och koka under lock på svag värme till köttet är mört och potatisen mjuk, ca 45 min. Strö klippt persilja över. Servera med inlagd gurka eller rödbetor.
  2. Man kan också göra den i ugnen 200 grader i 45 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.