Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Sjömansbiff på rostbiff

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En klassisk svensk rätt. Använd gärna rostbiff eller innanlår. Det hinner gott och väl bli mört under långkoket på spisen. Sjömansbiff är en behändig gryta som passar att laga till många. Dubblera gärna receptet, men ta 1½ gång av vätskan.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala potatis och lök och skär i skivor.
  2. Klipp stjälkarna av persiljan, spara och bind ihop dem med bomullsgarn, hacka persiljebladen.
  3. Skär köttet i ca 1 cm tjocka skivor och krydda med salt och peppar. Bryn på båda sidor i smör. Ta upp köttet och bryn löken.
  4. Varva kött, lök och potatis i en gryta. Krydda med salt och peppar. Lägg i lagerblad, timjan och persiljestjälkar. Häll på buljong och öl.
  5. Småkoka under lock i ca 45 minuter eller tills köttet känns mört.
  6. Strö över hackad persilja före serveringen. Servera med skivad saltgurka.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • HansDahlgren 16 april 2010

    Sjömansbiff

  • DoktorCatherine 9 maj 2013

    Väldigt gott, tackar för receptet.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.