Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Sjömansbiffsgryta med rödvinssmak.

(1 kommentar)  
 • Serverar: 4 portioner
 • Tid: 1 timme
Skriv ut

En variant på sjömansbiff som ger en helt annan smakupplevelse än den traditionella sjömansbiffen. Köttet får bräsera tillsammans med lök och morötter i en blandning av rödvin och öl tills det nästan är färdigt.

Ingredienser

Instruktioner

 1. Skala och skiva löken i 5-6 mm tjocka skivor.
 2. Skala och skär morötterna i slantar.
 3. Platta ut köttet till stora tunna biffar, bryn det ganska hårt i en stekpanna i smör och olja, salta och peppra, vispa ur pannan med lite av vattnet mellan varje omgång och sila skyn. Lägg biffarna åt sidan.
 4. Stek löken i smör och olja, när den börjar få färg så saltar och pepprar man samt strör över sockret. Låt löken få en vackert brun färg. Häll upp den i en skål.
 5. Varva hälften av löken med köttskivor och morotsslantarna i en platå eller traktörpanna, häll på hälften av vinet och fyll på med lättöl så att det lagom täcker köttet. Lägg ner lagerblad och kryddpepparkornen, koka upp och låt det sedan sjuda tills köttet börjar bli mört, det skall inte vara helt färdigt. Ta av från värmen.
 6. Skala och skiva potatisarna i 5-6 mm tjocka skivor.
 7. Lägg lite av löken och ett lager potatis i botten på en stor gryta, salta och peppra lite på varje lager med potatis, lägg köttskivor och morötter samt av den lök som kokat med köttet, fortsätt att varva potatis, den brynta löken, kött och morötter samt vätskan från platån. Översta lagret skall vara potatis. Blanda resten av rödvinet med skyn (ca 2 dl) från stekningen av köttet, värm upp det och häll det i grytan, häll på lättöl så att det lagom täcker det översta lagret potatis.
 8. Koka upp och låt sjuda tills potatisen är genomkokt.
 9. Servera med någon ättiksinläggning.

Liknande recept

Kommentarer (1)

 • Okänd 13 maj 2010

  Denna gryta gjorde jag till middag igår. Snäppet godare än traditionell sjömansbiff. Men rödvinet uteslöt jag, och använde lika mängd köttbuljong i stället. Från oss blir det 4 stjärnor, det var för många moment att göra för att det skulle bli 5 stjärnor, annars var det inget fel på smaken.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.