Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Sjömansfisk med piff - i ugn

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

En marin variant av sjömansbiff. Blev ett mycket lyckat experiment. Väldigt enkel tillagning med, allt i ett.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Skala och skiva potatisen i ca ½ centimeters skivor. Skala och grovhacka löken. Krydda fisken på båda sidor med salt och vitlökspeppar. Smörj en ugnsform väl och lägg i hälften av potatis och lök. Salta på potatisen och lägg på fisken. Lägg i resten av lök och potatis, och salta.
  2. Häll ölen i en kastrull ihop med tomater, worcestersås, tabasco och smula i buljongtärningarna. Låt få ett uppkok så buljongtärningarna löser sig.
  3. Häll allt i formen och ställ in på nedersta falsen i ugnen. Låt koka ihop i ca 50-60 minuter, till ungefär ½ av vätskan kokat ihop.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.