Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Sjömanskotletter i lergryta

(3 kommentarer)  
  • Serverar: 2 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

God och enkel måltid som nästan lagar sig själv.

Ingredienser

Instruktioner

Lägg lergrytan i blöt i kallt vatten minst 15 munuter. Skala och skär potatisen i klyftor. Skala och skiva löken. Varva potatis, lök , grönsaker och kryddor i lergrytan. Salta och peppra kotletterna och lägg dem ovanpå. Rör ihop buljong, vitlök och tomatpuré och ev. några droppar tabasco och häll i grytan. Sätt in grytan i kall ugn. Sätt ugnen på 250 grader och låt stå i ugnen ca 1 timma. Ta ut och ställ lergrytan på ett underlag och låt vila ca 10 minuter. Servera med t ex. grönsallad, inlagd gurka och vinbärsgelé.

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • JennyV 25 oktober 2008

    Detta var enkelt att göra och gott att äta!!

  • Bumbis 8 december 2011

    Detta var supergott. Receptet hittade jag dock på Kokaihop men det var precis samma. rekomenderas varmt.

  • maggi 2 januari 2012

    Tallrikarna behövs inte diskas efter denna succe middag. Barndoms minnena har vaknat igen. En klar 5:a från hela familjen

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.