Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Sjötunga florentine

 
  • Serverar: 2 portioner
Skriv ut

240 kalorier per portion Lätt och snabb att laga, smakar utmärkt som ensamrätt eller med grönsaker.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm ugnen till 200 grader.
  2. Lägg spenaten i en kastrull och låt den sjuda på svag värme under lock 3-4 minuter, utan tillsats av vatten. Häll upp den i en sil och låt rinna av. Grovhacka spenaten och låt den svalna.
  3. Bred ut spenaten i en ugnssäker form. Skala och skiva tomaterna, lägg dem på spenaten, salta och peppra. Vik fiskfiléerna dubbla och lägg på dem. Salta och peppra igen och droppa över citronsaft.
  4. Lägg mjukost, mini fraiche och hårdost i en liten kastrull. Värm försiktigt och blanda om. Bred ut såsen över fisken. Strö över ströbröd och parmesanost.
  5. Tillaga i ugnen tills fisken är kokt och ytan har fin färg, ca 30 minuter. Garnera med persilja.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.