Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Sjötunga i vitvinssås

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Filets de sole au vin blanc är en lyxig fiskrätt som de flesta brukar njuta av. Vinet i såsen förhöjer smaken på fisken och ett gott vin att dricka till fulländar måltiden.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skölj och rensa champinjonerna och hacka dem fint.
  2. Platta ut fiskfiléerna och salta lätt. Lägg de finhackade champinjonerna på filéerna.
  3. Fräs löken i en låg vid kastrull i matfettet utan att den får färg.
  4. Lägg filéerna bredvid varandra i kastrullen och fyll på med vinet och fiskbuljongen. Koka upp och låt sjuda under lock i 5 minuter.
  5. Ta upp fisken med hålslev, lägg den på serveringsfat och håll den varm.
  6. Sila över spadet i en kastrull, späd med grädden och koka ihop tills hälften återstår. Vispa ner smöret klickvis och smaka av med citronsaft, salt och peppar.
  7. Häll såsen över fisken och garnera med dill.
  8. Servera med pressad potatis eller ris och ett torrt vitt vin.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • svengelsk 6 mars 2009

    Mycket gott. Ingredienser som fanns hemma, när jag fått tag på sjötunga på extrapris.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.