Filets de sole au vin blanc är en lyxig fiskrätt som de flesta brukar njuta av. Vinet i såsen förhöjer smaken på fisken och ett gott vin att dricka till fulländar måltiden.
Instruktioner
- Skölj och rensa champinjonerna och hacka dem fint.
- Platta ut fiskfiléerna och salta lätt. Lägg de finhackade champinjonerna på filéerna.
- Fräs löken i en låg vid kastrull i matfettet utan att den får färg.
- Lägg filéerna bredvid varandra i kastrullen och fyll på med vinet och fiskbuljongen. Koka upp och låt sjuda under lock i 5 minuter.
- Ta upp fisken med hålslev, lägg den på serveringsfat och håll den varm.
- Sila över spadet i en kastrull, späd med grädden och koka ihop tills hälften återstår. Vispa ner smöret klickvis och smaka av med citronsaft, salt och peppar.
- Häll såsen över fisken och garnera med dill.
- Servera med pressad potatis eller ris och ett torrt vitt vin.
Publicerat den
2 december 2007
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Mycket gott. Ingredienser som fanns hemma, när jag fått tag på sjötunga på extrapris.