Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Sjötunga med brynt vitlökssmör

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Ljuvligt gott! Mycket enkel rätt att göra men ändå så festlig och god.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 150 °C.
  2. Vänd sjötungorna i vetemjöl och bryn dem i omgångar i rikligt med smör på medelhög värme. Krydda med salt och vitpeppar. Lägg sjötungorna på en plåt och låt dem steka färdigt i ugnen i ca 10 minuter eller tills köttet lossnar från ryggbenet.
  3. Skala och skiva vitlöksklyftorna så tunt som möjligt. Smält smöret i en stekpanna på medelhög värme. Tillsätt de skivade vitlöksklyftorna och bryn dem gyllenfärgade i smöret.
  4. Fördela vitlökssmöret över sjötungorna och servera med en rejäl klyfta citron och valfritt tillbehör ex. pressad potatis, ris eller ett gott bondbröd.
  5. Bjud gärna en grönsallad till.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.