Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Sjötunga med Duchessepotatis

 
  • Serverar: 2 portioner
  • Tid: 2 timmar
Skriv ut

Mums Får du inte tag på sjötunga kan du byta ut den mot någon liknande plattfisk. Du kan även ha salladskrabba på burk i stället för hummer och smaksätta såsen med en skvätt hummerfond

Ingredienser

Instruktioner

  1. Filea sjötungan till fyra filéer. Banka ut dem lite (t ex med en tung kastrull). Hacka löken och stek i smör. Lägg på de två små filéerna och salta och peppra. Hacka champinjonerna utom en. Koka dem med vinet i en separat kastrull med lite hummerkött till fyllningen. När fyllningen har kokat en liten stund; lägg den på de små fiskfiléerna i pannan med löken. Lägg på de stora filéerna som lock. Häll över vätskan från champinjonerna. Häll på fonden, lägg på lock och pochera.
  2. Duchessepotatis: Skala potatisarna, koka dem och pressa. Blanda i grädde och ägg med en träslev. Salta, peppra och tillsätt lite olja för att göra purén smidig. Fyll en spritspåse med purén.
  3. Bygg Walevskan så här: Spritsa ut moset längs ena kanten av ett avlångt silverfat till ett "slott". Lägg fisken bredvid. Vispa i grädde och smör i fiskvätskan. Sila och rör i osten. Häll såsen över fisken och gratinera i ugn ca 5 minuter. Garnera med en tornerad champinjon, en skiva tryffel och en hummerklo.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.