Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Sjuhålskaka

(1 kommentar)  
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

För alla chokladälskare!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en rund bakform, ca 24 cm i diameter, gärna med löstagbar botten.
  2. Vispa ägg och socker poröst. Sikta ner vetemjölet och bakpulvret. Rör om och tillsätt sist det heta vattnet under varsam omrörning.
  3. Häll smeten i formen och ställ in kakan i nedre delen av ugnen. Grädda den i ca 40 minuter.
  4. Mät upp ingredienserna till glasyren i en kastrull. Koka krämen under omrörning tills den tjocknar något, ca 10 min.
  5. Gör sju hål i den varma kakan, varje hål ca 2 cm i diameter. Häll över den varma kolaglasyren.
  6. Ställ kakan kallt så att den kallnar och glasyren stelnar. Servera gärna lättvispad grädde till kakan.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • MalinFo 27 juli 2009

    Jag bakar sällan (läs: i princip aldrig) något jag inte har en bild på. Denna kaka kunde jag dock inte motstå att prova efter att jag läst receptet, den där glasyren brukar jag ha på kladdchoklaksmuffins och den är LJUVLIG. Bjöd den på jobbet och den blev grymt uppskattad, speciellt av tjejerna. Jag har fått maila vidare receptet vilket är ett bra tecken!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.