- Serverar: 6-8 portioner
- Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut
Världens godaste kaka, och då menar jag verkligen världens godaste. Ett måste för de som älskar choklad.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en rund bakform, ca 24 cm i diameter, gärna med löstagbar botten.
Vispa äggen och sockret vitt och poröst. Sikta ner vetemjölet och bakpulvret. Rör om och tillsätt sist det heta vattnet under varsam omrörning.
Häll smeten i formen och ställ in kakan i nedre delen av ugnen.
Grädda den i ca 40 min.
- Mät upp ingredienserna till glasyren i en kastrull. Koka krämen under omrörning tills den tjocknar något, ca 10 min.
ör sju hål i den varma kakan, varje hål ca 2 cm i diameter. Häll över den varma kolaglasyren.
Ställ kakan kallt så att den kallnar och glasyren stelnar.
Servera gärna lättvispad grädde till kakan.
Publicerat den
8 maj 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Håller med, den är verkligen smarrig. Alla jag bjudit den på bara måste ha receptet. Tack Clara o Amandis. Annica.