Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Sjuhålskaka

(1 kommentar)  
  • Serverar: 6-8 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

Världens godaste kaka, och då menar jag verkligen världens godaste. Ett måste för de som älskar choklad.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en rund bakform, ca 24 cm i diameter, gärna med löstagbar botten. Vispa äggen och sockret vitt och poröst. Sikta ner vetemjölet och bakpulvret. Rör om och tillsätt sist det heta vattnet under varsam omrörning. Häll smeten i formen och ställ in kakan i nedre delen av ugnen. Grädda den i ca 40 min.
  2. Mät upp ingredienserna till glasyren i en kastrull. Koka krämen under omrörning tills den tjocknar något, ca 10 min. ör sju hål i den varma kakan, varje hål ca 2 cm i diameter. Häll över den varma kolaglasyren. Ställ kakan kallt så att den kallnar och glasyren stelnar. Servera gärna lättvispad grädde till kakan.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Annicapet 9 maj 2008

    Håller med, den är verkligen smarrig. Alla jag bjudit den på bara måste ha receptet. Tack Clara o Amandis. Annica.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.