Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Skärgårdens ugnspannkaka

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 8 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

Enkel ugnspannkaka på risgryn.

Ingredienser

Instruktioner

Värm mjölken tills den sjuder och lägg sedan i grötriset. Koka på låg värme i 15 minuter under omrörning. Låt svalna. Blanda i mjölet och de lätt uppvispade äggen. Tillsätt kardemumma, salt och smör. Häll smeten i en djup ugnsplåt och lägg den i den nedre delen av en 200-gradig ugn i 40 minuter. Vispa grädden och lägg i sockret och vanillinsockret. Servera med bär och vispgrädde.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • aattaa 23 april 2010

    hur mycket mjöl?????

  • MatildaBroberg 15 januari 2012

    Jag säger detsamma... Hur mycket mjöl? I andra recept står det 1 dl... Jag chansar.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.