Ljuvliga tunnbröd som du gräddar i stekpanna. Baka många för de går åt fort. Frys dem och värm dem sedan snabbt i brödrosten.
Instruktioner
- Smäl matfette. Häll på mjörken. Värm till fingervarmt, 37 grader.
- Rör ut jästen i lite av degspadet. Tillsätt resten av degspadet, salt, socker, sirap, ägget, hjortronsaltet och mjölsorterna. Arbeta ihop degen så den blir elastisk. Låt degen jäsa ca 30 min.
- Dela den lösa degen i 10-12 delar. Forma till bullar. Känns degen för kladdig och svårhanterlig tillsätt bara lite mer vetemjöl. Kavla ut på väl mjölat bakbord till knappt ½ cm tjocka kakor. Använd kruskavel. Borsta av ev mjöl. Grädda kakorna i en torr gjutjärnspanna på medelvärme i ca 2 min per sida.
- Lägg upp dem på ett galler mellan bakhandukar.
- Går utmärkt att frysa.
Publicerat den
10 september 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Otroligt goda och bra kakor ! Tack för ett bra recept ! Tine
Tack för ditt mycket fina betyg. Kul att du också gillade dem.