Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Skärgårdslimpa

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 3-4 portioner
  • Tid: 2 timmar
Skriv ut

God gammaldags maltlimpa

Ingredienser

Instruktioner

Lös upp jästen och saltet i surmjölken ( eller apelsinjucen), rör i sirapen. Blanda i resten av ingredienserna och sleva upp den lösa degen i smorda formar. Låt jäsa till dubbelstorlek ca. 1 timme. Pensla med sirapsvatten och grädda i ca 1 timme i 175 grader. Pensla var 15:e minut med sirapsvatten. Ta limporna ur formen och låt svalna under duk.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • jannamia-78 16 september 2010

    Ska man värma filen eller apelsinjuicen eller jäser den ändå?

  • ankiedfelt 18 september 2010

    johanna, du kan värma till 37 grader men det behövs inte. jäsningstiden blir aningen längre men resultatet lika bra. lycka till!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.