Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Skagenröra på brioche

 
  • Serverar: 4-6 portioner
Skriv ut

Saftigt briochebröd med krämig skagenröra på. Ljuvligt!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm mjölken till 37 grader.
  2. Blanda jäst, mjölk, salt och socker tills jäst och socker har löst sig. Vispa ner äggen i mjölkblandningen, tillsätt mjölet under omrörning. Arbeta degen i ca 10 minuter. Låt jäsa 1 timme under bakduk.
  3. Sätt ugnen på 180 grader.
  4. Arbeta sedan degen igen och tillsätt smöret, lite i taget.
  5. Smörj en avlång form och lägg i degen. Låt jäsa i rumstemperatur en timme.
  6. Grädda sedan brödet i ugnen i 40-50 minuter.
  7. Låt räkorna rinna av i en sil så att vätskan rinner av. Hacka rödlök och dill. Blanda räkorna med dill, rödlök och majonnäs. Riv ner pepparrot och skalet från en citron. Smaka av med svartpeppar och tabasco.
  8. Skär skivor av brödet och klicka ut skagenröran på.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.