Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Skaldjursfärserad röding med pommes duchesse

 
  • Serverar: 8 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

Det ser avancerat ut men är inte så svårt som det verkar.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skaldjursfärs: Skär gösen- eller gäddfiléerna i bitar. Lägg dem och salt i en matberedare och mixa snabbt samman till en smulig färs. Tillsätt ägget och mixa 5 sekunder. Späd med grädde till en jämn smet Finhacka skaldjuren. Vänd ner dem samt gräslök och cayennepeppar i smeten.
  2. Smörj åtta portionsformar (à ca 2 dl).
  3. Dela rödingfiléerna på längden, salta och peppra. Lägg dem i formarna. Spritsa ner färsen i mitten och jämna till ytan med en kniv. Ställ formarna i kylen tills de ska gräddas.
  4. Pommes duchess : Skala och koka potatisen mjukt i lättsaltat vatten. Häll av vattnet och ånga av potatisen. Pressa eller mosa den med elvisp. Rör ner smör smör och äggulor. Smaka av med salt och peppar. Låt svalna något och spritsa 16 potatistoppar på en plåt med bakplåtspapper.
  5. Låt kallna och ställ in i kylen. Hit kan förberedas. Sätt ugnen på 100 grader och ställ in en långpanna med hett vatten på nedersta falsen.
  6. Ställ formarna i vattenbadet och grädda till 55 grader innertemperatur, 40-50 min beroende på hur kalla de var från börja . Ta ut och håll dem varma under aluminiumfolie.
  7. Höj ugnsvärmen till 250 grader och gratinera potatisen i övre delen 12-15 min. Stjälp upp fisken på varma tallrikar med duchessepotatisen. Garnera med rom och dillvippor.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.