Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Skaldjursgratäng med ris

 
  • Serverar: 4-5 portioner
Skriv ut

Serveras med en sallad och ett gott bröd.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka riset i hummerbuljongen. Späd den koncentrerade fonden enligt anvisningar på flaskan.
  2. Smörj en gratängform och lägg riset på botten.
  3. Häll av laken från räkorna och kräftorna men spara 2 ½ dl av kräftlaken till såsen.
  4. Fördela skaldjuren över riset.
  5. Smält smöret till såsen och rör ner mjölet, späd med kräftlaken och grädden. Sjud i 5 minuter. Späd eventuellt med mer grädde. Tillsätt dillen.
  6. Smaka av med salt och citronpeppar.
  7. Häll såsen över ris och skaldjur och strö över osten.
  8. Gratinera i 225º i mitten av ugnen i ca 15 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.