Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Skaldjursgryta från Genova á la viktväktarna

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 25 minuter
Skriv ut

Tips! I detta recept fungerar alla typer av rotfrukter bra! En portion är värd 5.5 poäng.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och tärna rotfrukterna och potatisen. Hetta upp oljan i en kastrull och fräs rotfrukterna och potatis sakta i 5 minuter.
  2. Tillsätt tomatpuré och saffran mot slutet. Slå på vitt vin och buljong och låt det koka ca 10 minuter tills rotfrukter och potatis börjar bli mjuka. Tillsätt grädde och låt det sjuda ytterligare några minuter.
  3. Smaka av soppan med salt och vitpeppar och vänd i skaldjur och strimlad salladslök.
  4. Slå upp grytan i varma, djupa skålar och toppa med en matsked yoghurt.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.