Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Skaldjurslasagne

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme 10 minuter
Skriv ut

Finns inte ord för hur gott detta är.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Tina spenaten.
  2. Skala räkorna. Koka räkskalen i vatten och buljongtärning ca 15 minuter. Sila bort skalen.
  3. Skär laxen i bitar, skala och hacka löken.
  4. Koka lax och lök i vinter 1 minut. Sila ifrån vinet och spara det.
  5. Vispa ut vetemjölet i grädden i en kastrull. Vispa i vinet och räkbuljongen. Låt såsen koka några minuter.
  6. Skölj och strimla purjon. Fräs purjo och spenat i matfett. Salta och peppra.
  7. Varva sås, lasagneplattor, lax, räkor och spenatpurjoblandningen i en smord ugnsform. Strö över osten.
  8. Gratinera i ugnen ca 30 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.