Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Skaldjurslasagne

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Bjudmat med mycket gott i

Ingredienser

Instruktioner

  1. Dela laxen i tärningar.
  2. Tomatsås: Skala räkorna och låt kräftstjärtarna rinna av. Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs löken i smör,tillsätt hackad spenat och låt steka i 3 minuter.
  3. Tillsätt krossade tomater och låt allt puttra samman. Smaka av med salt och peppar.
  4. Vit sås: Låt vinet småkoka i en kastrull tills hälften återstår. Tillsätt mjölk och grönsaksfond. Låt koka upp. Tillsätt maizena utrört i mjölk under tiden som du vispar kraftigt. Koka upp och smaka av med salt och peppar.
  5. Häll lite av tomatsåsen i en smord eldfast form. Varva lasagneplattorna, laxtärningar, skaldjur, tomatsås och vit sås. Översta lagret skall vara plattor och vit sås. Strö över riven ost.
  6. Grädda mitt i ugnen i 200 grader i 30 minuter. Låt lasagnen vila en stund innan den serveras. Garnera med kräftstjärtar räkor, dill och citron.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.