Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Skaldjursmousse

 
  • Serverar: 10-12 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Lättlagad och mycket uppskattad mousse att användas som förrätt eller till buffébordet.

Ingredienser

Instruktioner

Låt tonfisken rinna av och mosa den. Skala och dela räkorna. Ta undan 1 dl av cream fraisen. Ta 2 dl och blanda med majonäsen och Chilisåsen. Smaksätt med salt, peppar och citronsaften. Släng i hackad dill, tonfisken och räkorna. Ta gelatinbladen och blötlägg i 5 minuter. Krama ur dem, lägg i en kastrull tillsammans med 1 dl cream fraise. Värm. Rör ner det och blanda mycket väl. Skölj ur formen med kallt vatten och stänk av den. Häll i smeten, lägg i kylen ett par timmar (alt. över natten)

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.