Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Skaldjurspaj

 
  • Serverar: 6-8 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

En skaldjurspaj som kan avnjutas ljummen eller kall.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg smördegen i formen eller gör en pajdeg enligt recept. Förgrädda 15 minuter i 250 grader.
  2. Låt vattnet rinna av från musslor och räkor. Fräs grönsakerna lätt i lite matfett, tillsätt vin och låt det koka in i grönsakerna.
  3. Fördela grönsakerna i botten på pajskalet. Lägg riven lagrad ost över och till sist räkor och musslor.
  4. Blanda ägg och grädde i en bunke och häll försiktigt ner i pajskalet.
  5. Grädda pajen i ugn 200 grader i ca 45 minuter.
  6. Pajdeg: Blanda snabbt ihop smör och mjöl. Tillsätt kallt vatten och blanda lite till. Degen ska bearbetas så lite som möjligt. Låt degen vila minst en timma i kylen.
  7. Kavla ut degen tills den är 3 mm tunn och täck botten och kanter i en form med ca 23 cm i diameter. Tryck till degen mot kanterna så att den fäster.Förgrädda skalet ca 10 min i 200 grader

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.