- Serverar: 6-8 portioner
- Tid: 1 timme
Skriv ut
En skaldjurspaj som kan avnjutas ljummen eller kall.
Instruktioner
- Lägg smördegen i formen eller gör en pajdeg enligt recept. Förgrädda 15 minuter i 250 grader.
- Låt vattnet rinna av från musslor och räkor.
Fräs grönsakerna lätt i lite matfett, tillsätt vin och låt det koka in i grönsakerna.
- Fördela grönsakerna i botten på pajskalet.
Lägg riven lagrad ost över och till sist räkor och musslor.
- Blanda ägg och grädde i en bunke och häll försiktigt ner i pajskalet.
- Grädda pajen i ugn 200 grader i ca 45 minuter.
- Pajdeg:
Blanda snabbt ihop smör och mjöl. Tillsätt kallt vatten och blanda lite till. Degen ska bearbetas så lite som möjligt. Låt degen vila minst en timma i kylen.
- Kavla ut degen tills den är 3 mm tunn och täck botten och kanter i en form med ca 23 cm i diameter. Tryck till degen mot kanterna så att den fäster.Förgrädda skalet ca 10 min i 200 grader
Publicerat den
21 februari 2009
Liknande recept
Skriv kommentar