Då vi inte gillar musslor så tog vi dubbel mängd räkor istället!
Instruktioner
- Arbeta snabbt ihop ingredienserna till pajdegen, antingen för hand eller med hjälp av en matberedare. Vira in pajdegen i plastfolie och låt den ligga och vila i 30 minuter i kylen. Sätt ugnen på 225°C.
- Kavla ut pajdegen och klä en osmord pajform, ca 24 cm i diameter. Nagga botten med en gaffel och förgrädda pajskalet längs ner i ugnen i ca 12 minuter, låt svalna. Sänk värmen till 200°C.
- Snitta och skölj purjolöken, skiva tunt. Dela tomaterna och ta ut kärnhuset. Strimla tomatköttet och hacka vitlöken.
- Häll matfett i en kall stekpanna och ställ in plattan ett eller två steg under högsta läget. När bubblorna slutat bubbla - lägg i purjo, tomat, vitlök och curry och fräs i ca 2 minuter.
- Blanda ner musslor och räkor och fräs i ytterligare någon minut.
- Vispa ihop ägg, Milda Mat, salt och peppar. Fördela fyllningen i pajskalet och häll över äggblandningen. Grädda pajen mitt i ugnen i ca 15 minuter. Servera pajen varm eller kall med en sallad till.
Publicerat den
27 juli 2008
Liknande recept
Skriv kommentar