Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Skaldjurspaj med curry och vitlök

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Då vi inte gillar musslor så tog vi dubbel mängd räkor istället!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Arbeta snabbt ihop ingredienserna till pajdegen, antingen för hand eller med hjälp av en matberedare. Vira in pajdegen i plastfolie och låt den ligga och vila i 30 minuter i kylen. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Kavla ut pajdegen och klä en osmord pajform, ca 24 cm i diameter. Nagga botten med en gaffel och förgrädda pajskalet längs ner i ugnen i ca 12 minuter, låt svalna. Sänk värmen till 200°C.
  3. Snitta och skölj purjolöken, skiva tunt. Dela tomaterna och ta ut kärnhuset. Strimla tomatköttet och hacka vitlöken.
  4. Häll matfett i en kall stekpanna och ställ in plattan ett eller två steg under högsta läget. När bubblorna slutat bubbla - lägg i purjo, tomat, vitlök och curry och fräs i ca 2 minuter.
  5. Blanda ner musslor och räkor och fräs i ytterligare någon minut.
  6. Vispa ihop ägg, Milda Mat, salt och peppar. Fördela fyllningen i pajskalet och häll över äggblandningen. Grädda pajen mitt i ugnen i ca 15 minuter. Servera pajen varm eller kall med en sallad till.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.