Skaldjur är alltid fest. Här får du recept till en riktig kalaspaj.
Det här pajskalet kan användas till de flesta sorters matpajer.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225°.
- Pajdeg:
Smula ner smöret i mjölet med fingertopparna till en grynig massa. Tillsätt vattnet och arbeta raskt ihop allt till en deg. Lägg den kallt att vila i ca 30 minuter.
- Tryck ut degen i en pajform. Nagga botten.
Sätt en aluminiumfolieremsa runtom kanten.
Förgrädda mitt i ugnen ca 10-15 minuter. Ta bort folien.
- Fyllning:
Låt kräftstjärtar och krabbkött rinna av. Ansa och skiva svampen. Fräs svampen i lite smör tills vätskan har "kokat in".
- Tärna osten och hacka dillen.
Vispa äggen och tillsätt mjölken, crème fraichen, saltet och senapen.
Lägg kräftstjärtar, krabbkött, champinjoner, ost och dill i pajskalet. Häll mjölkblandningen över.
Grädda ca 25-30 minuter.
Publicerat den
4 september 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
En jättesmarrig paj som blev mycket populär även av icke pajnördar som jag. Hälsningar Kristina Hedberg
Pajen var riktigt gott, första gången jag provade krabba på burk och blev positiv överraskad, både den och kräftstjärtar ger otroligt bra smak och mjölkstuvningen gör pajen mustig!
Ljuvligt god paj. Jag tog 4 ägg och 1,5 dl mjölk, den blev mycket saftig och god. Den får 5 poäng