Mycket god paj med skaldjur och spenat. En sund paj som det går att variera fyllningen i. Lågt GI, främst p.g.a att pajdegen innehåller både fibrer och nyttigt fett.
Instruktioner
- Blanda grahamsmjöl, vetemjöl och salt i en bunke. Rör ihop med olivoljan. Tillsätt sist vattnet och rör tills det blir en som deg, aningen smulig men ändå så att den hänger ihop när man trycker ut den.
- Tryck ut degen i en pajform ca 25 cm i diameter. Förgrädda skalet i mitten av ugnen i 175 grader i ca 15 minuter.
- Gör fyllningen: Tina spenaten (läs på förpackningen) och krama ur vattnet. Öppna burkarna med krabba och låt vattnet rinna av.
- Knäck äggen i en bunke. Häll på mjölken och vispa upp äggen lätt. Tillsätt fiskfond eller salt. Tillsätt peppar och dill. Rör om.
- Fördela krabba och spenat i pajskalet. Häll äggblandingen över.
- Grädda mitt i ugnen ca 30 minuter tills äggstanningen stelnat och pajen fått fin färg.
Publicerat den
30 mars 2008
Liknande recept
Skriv kommentar