Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Skaldjurspaj med sufflétopp

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme 45 minuter
Skriv ut

Denna paj brukade vi göra i mitt föräldrahem. Tror faktisk att vi fick den första gången hemma hos min morfar. Den är lite annorlunda med sitt sufflétäcke, men underbart god! Kräver dock lite tid att göra.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Gör pajdegen. Låt degen vila ca 1 timme i kyl. Klä en pajform med degen. Nagga den med en gaffel. Förgrädda i 200 grader i ca 10 minuter.
  2. Rensa räkor och häll spadet av krabban. Skölj och skiva champinjonerna. Fräs dem i matfettet i några minuter. Varva räkor, champinjoner och krabba i pajskalet.
  3. Smaksätt crème fraiche med hackad dill och senap. Vispa äggvitorna till hårt skum och rör ned dem. Bred smeten över fyllningen. Grädda pajen i 200 grader i 20-25 minuter. Serveras med grönsallad med pressad citron.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.