Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Skaldjurspasta

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Lyxig pasta med massor av skaldjur och grön sparris

Ingredienser

Instruktioner

  1. Fräs ihop smör och mjöl i en kastrull. Späd med vatten och grädde. Smula ner en tärning grönsaksbuljong och låt allt sjuda sakta utan lock i åtta minuter. Smaka av med salt och peppar.
  2. Skär bort fem centimeter av toppen på sparrisarna. Skär resten i centimeterlånga bitar. Fräs de mindre bitarna med smör i en kastrull och blanda med såsen. Krydda med timjan.
  3. Koka pastan i saltat vatten enl. beskrivning på paketet. De sista 30 sekunderna sänks sparristopparna ner i kokvattnet i en sil. De skall bli varma, inte kokta och lösa.
  4. Lägg upp den avrunna pastan och toppa med sås, musslor, kräftstjärtar och sparristoppar. Garnera med timjan och citron.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.