Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Skaldjursrisotto

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Gott!!

Ingredienser

Instruktioner

Skala och finhacka löken. Fräs lök och ris med 2 msk margarin i en gryta under omrörning utan att riset tar färg. Tillsätt vatten, fiskfond och saffran. Koka upp och koka riset på svag värme under ,lock ca 20 minuter. Rrensa under tiden räkorna. Låt spadet rinna av från musslorna och rensa dem. Klyv, kärna ur och strimla paprikan. skiva purjolök och morot. Fräs grönsakerna mjuka i resten av margarinet i en stor kastrull. Lägg i det kokta riset, räkor och musslor och blanda det försiktigt. Smakksätt med salt, cayennepeppar och pressad vitlök. serveras med ett gott mustigt bröd.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.