Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Skaldjursrisotto

 
  • Serverar: 2 portioner
Skriv ut

En skaldjursrisotto med kräftor, räkor, avorioris, ost och vitt vin att servera för 2 personer.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda samman ingredienserna till såsen i en skål och ställ i kylskåp till serveringen.
  2. Lägg sparrisbitarna i saltat, kokande vatten. Häll av vattnet.
  3. Häll bort vattnet på kräftorna.
  4. Fräs löken i smör i en kastrull. Tillsätt riset och fräs under omrörning. Tillsätt vinet och låt koka tills det kokt in i riset.
  5. Blanda vatten och fond. Häll på 1-2 dl av buljongen och koka under omrörning. Tillsätt mer buljong efterhand som den kokar in. Fortsätt tills all buljong kokat in.
  6. Rör om emellanåt så att risotton inte bränner fast i kastrullen. Tillsätt ost och vitlök och blanda väl. Tillsätt sparris, skaldjur och dill.
  7. Garnera med tomathalvorna. Servera genast.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.