En skaldjursrisotto med kräftor, räkor, avorioris, ost och vitt vin att servera för 2 personer.
Instruktioner
- Blanda samman ingredienserna till såsen i en skål och ställ i kylskåp till serveringen.
- Lägg sparrisbitarna i saltat, kokande vatten. Häll av vattnet.
- Häll bort vattnet på kräftorna.
- Fräs löken i smör i en kastrull. Tillsätt riset och fräs under omrörning. Tillsätt vinet och låt koka tills det kokt in i riset.
- Blanda vatten och fond. Häll på 1-2 dl av buljongen och koka under omrörning. Tillsätt mer buljong efterhand som den kokar in. Fortsätt tills all buljong kokat in.
- Rör om emellanåt så att risotton inte bränner fast i kastrullen. Tillsätt ost och vitlök och blanda väl.
Tillsätt sparris, skaldjur och dill.
- Garnera med tomathalvorna. Servera genast.
Publicerat den
12 februari 2009
Liknande recept
Skriv kommentar