Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Skaldjursrisotto

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Ännu ett recept, i mitt tycke en mycket god och lättlagad variant.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och finhacka lökarna och chilin. Värm vatten i en kastrull med buljongtärningarna tills buljongen lösts upp.
  2. Hetta upp olja i en kastrull och fräs lök, chili och ris under omrörning ca 3 min. Späd med buljong och vin lite i taget.
  3. Låt riset sjuda på låg värme och späd vartefter med mer buljong och vin. Rör om ofta. Efter ca 20 min är riset färdigt och ska vara mjukt men med en fast kärna.
  4. Låt kräftstjärtar och räkor rinna av och blanda ner dem i risotton. Halvera tomaterna och blanda ner dem och parmesanosten strax före serveringen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.