Den knapriga ostskorpan är en höjdpunkt på den här omtyckta kombinationen av färska skaldjur och grönsaker.
Instruktioner
- Spola av musslorna och räkorna i ett durkslag i kallt vatten, torka dem med papper. Rör ihop citronsaft och soja i en skål och marinera skaldjuren i ca 30 minuter.
- Skala schalottenlöken och skär i tärningar. Skala moroten, skär dem på snedden i tunna skivor. Ansa selleri, skölj och skär i tunna skivor.
- Hetta upp smör i en stekpanna, fräs schalottenlöken genomskinlig. Skala och pressa ner vitlöken. Lägg i morötter och selleri och låt fräsa med. Häll på lite vatten och låt puttra under lock i ca 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.
Häll över i ett durkslag men spara vätskan. Förvärm ugnen till 180 grader.
- Snoppa sockerärtorna, skölj dem och blanchera snabbt i kokande saltat vatten. Häll bort vattnet. Skär cocktailtomaterna i halvor. Skölj dillen, skaka av vattnet och hacka fint. Skala ägget och skär i små tärningar. Rör ner créme fraiche med ost, dill och ägg i grönsaksspadet, salta och peppra.
- Blanda grönsaker, sockerärtor och tomater med de marinerade skaldjuren, lägg över dem i en smord eldfast form. Häll över ostsåsen.
Grädda mitt i ugnen tills ytan är gyllengul, ca 20 minuter.
- Garnera med gräslök och servera.
Publicerat den
4 maj 2009
Liknande recept
Skriv kommentar