Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Skaldjurssallad med ost

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Den knapriga ostskorpan är en höjdpunkt på den här omtyckta kombinationen av färska skaldjur och grönsaker.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Spola av musslorna och räkorna i ett durkslag i kallt vatten, torka dem med papper. Rör ihop citronsaft och soja i en skål och marinera skaldjuren i ca 30 minuter.
  2. Skala schalottenlöken och skär i tärningar. Skala moroten, skär dem på snedden i tunna skivor. Ansa selleri, skölj och skär i tunna skivor.
  3. Hetta upp smör i en stekpanna, fräs schalottenlöken genomskinlig. Skala och pressa ner vitlöken. Lägg i morötter och selleri och låt fräsa med. Häll på lite vatten och låt puttra under lock i ca 5 minuter. Smaka av med salt och peppar. Häll över i ett durkslag men spara vätskan. Förvärm ugnen till 180 grader.
  4. Snoppa sockerärtorna, skölj dem och blanchera snabbt i kokande saltat vatten. Häll bort vattnet. Skär cocktailtomaterna i halvor. Skölj dillen, skaka av vattnet och hacka fint. Skala ägget och skär i små tärningar. Rör ner créme fraiche med ost, dill och ägg i grönsaksspadet, salta och peppra.
  5. Blanda grönsaker, sockerärtor och tomater med de marinerade skaldjuren, lägg över dem i en smord eldfast form. Häll över ostsåsen. Grädda mitt i ugnen tills ytan är gyllengul, ca 20 minuter.
  6. Garnera med gräslök och servera.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.