Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Skaldjurssnäcka

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Lättgjord favorit till fredagskvällen för två personer eller en elegant förrätt gratinerad i stora snäckskal.

Ingredienser

Instruktioner

Koka riset. Ska det vara som förrätt går det åt mindre mängd. Rensa räkorna. Under tiden fräser du paprikan och curryn i stekpannan. Pudra över mjölet och späd med gräddmjölken och vinet. Koka ca 5 min. Se till att stuvningen blir slät. Tillsätt majonnäs och chilisås.Smaka av med ev vermout För att få mer räksmak kokar jag räkskalen med 1 dl vatten. Receptet var ursprungligen för krabba i burk och där finns ca 1,5 - 2 msk vätska. Rör ner räkor och ris. Fördela i snäckor eller bred ut i ugnseldfast form, strö över riven ost och gratienra i ugn tills gratängen har fått vacker färg. 275 grader ca 10 min. Ät med gott bröd till om det är en kvällsrätt.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.