Milda skaldjurssoppa, som man också kan använda till sås.
Jätte god.
Instruktioner
- Skaldjurssoppa:
Skala kräftorna och lägg kräftköttet åt sidan så länge. Fräs lök och vitlök i smör i en kastrull. Tillsätt vitt vin, tomatpuré och kräftskal. Låt koka på svag värme ca 5 min. Tillsätt vispgrädde och vatten. Låt soppan koka på svag värme ca 15 minuter. Sila av. Smaka av med salt och vitpeppar. Håll soppan varm.
- Innan servering:
Mixa soppan med mixerstav.
- Kräftcrème fraiche:
Blanda kräftköttet med crème fraiche och dill. Smaka av med salt och vitpeppar.
- Servering:
Häll upp i soppskål och klicka i kräftcrème fraiche.
Publicerat den
21 november 2009
Liknande recept
Skriv kommentar