Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Skaldjurssoppa med räkor och pilgrimsmusslor

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

En supergod soppa som man absolut inte får missa!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala räkorna och spara skalen. Koka upp fiskbuljongen.
  2. Skala och finhacka lök & morot. Klipp persiljan fint. Fräs löken, moroten och persiljan i lite smör i en gryta stor nog för soppan. Låt inte grönsakerna få färg.
  3. Tillsätt tomatpurén och räkskalen. Strö över mjölet, och späd långsamt under omrörning med buljongen och vinet.
  4. Koka soppan i 8-10 min. Tillsätt grädden och smaka av med salt. Var försiktig med cayennepepparn - styrkan växer allt eftersom! Koka ytterligare några minuter, vispa i en matsked smör.
  5. Sila soppan genom en finmaskig sil. Släng bort skal och grönsaker. Smaka av igen, eventuellt salta.
  6. Ta av soppan från värmen och lägg i de skalade räkorna och pilgrimsmusslorna. Låt inte räkorna och pilgrimsmusslorna koka med, men låt dem gärna ligga några minuter i soppan så att de blir varma.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.