- Serverar: 4 portioner
- Tid: 30 minuter
Skriv ut
En supergod soppa som man absolut inte får missa!
Instruktioner
- Skala räkorna och spara skalen.
Koka upp fiskbuljongen.
- Skala och finhacka lök & morot. Klipp persiljan fint.
Fräs löken, moroten och persiljan i lite smör i en gryta stor nog för soppan. Låt inte grönsakerna få färg.
- Tillsätt tomatpurén och räkskalen.
Strö över mjölet, och späd långsamt under omrörning med buljongen och vinet.
- Koka soppan i 8-10 min.
Tillsätt grädden och smaka av med salt.
Var försiktig med cayennepepparn - styrkan växer allt eftersom!
Koka ytterligare några minuter, vispa i en matsked smör.
- Sila soppan genom en finmaskig sil. Släng bort skal och grönsaker. Smaka av igen, eventuellt salta.
- Ta av soppan från värmen och lägg i de skalade räkorna och pilgrimsmusslorna. Låt inte räkorna och pilgrimsmusslorna koka med, men låt dem gärna ligga några minuter i soppan så att de blir varma.
Publicerat den
3 mars 2011
Liknande recept
Skriv kommentar