Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Skaldjursstuvning i frasigt skal

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4-6 portioner
Skriv ut

Skönt att kunna köpa färdig vol-au-vent när man vill bjuda på en festlig liten skaldjursrätt utan större besvär. Krabbstuvningen gör vi på grädde och smaksätter med vitt vin, ost och dill.

Ingredienser

Instruktioner

Häll spadet från krabburken men spara det. Rensa upp krabbköttet i fina bitar. Fräs matfett och mjöl. Späd med krabbspad, grädde och vin och låt såsen koka några minuter. Rör i osten och smaka av med tomatpuré och kryddor. Klipp dillen och blanda hälften i stuvningen tillsammans med krabbköttet. Värm stuvningen utan att röra i den i onödan. Sätt in vol-au-venten en kort stund i 225 gr ugn och fyll den sedan med den varma krabbstuvningen. Strö resten av dillen ovanpå fyllningen innan gallerlocket läggs på. Servera vol-au-venten genast, medan den ännu är spröd och frasig.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • AErics 22 augusti 2013

    Hej! Jag gillar verkligen detta receptet som är perfekt både till kräftskivan eller till kalas, men var köper du dina vol- au- vents? Jag har letat men kan inte hitta någon butik som säljer dem. Mvh Angelica

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.