Den kokta potatisen i botten gör att den inte blir torr utan snarare mjuk. Den går bra att förbereda.
Instruktioner
- Använd en matberedare. Blanda mjölet med klickar av smöret och kör till en smulig massa.
- Tillsätt kesella, ägg, riven potatis, dill och salt.
- Kör ihop degen, ta upp den på mjölat underlag och arbeta ihop den till en boll. Degen ska inte kladda, i så fall tillsätt en aning mer mjöl. Skulle den kännas för torr så avhjälper man det med en liten aning kallt vatten.
- Låt den vila i kyl i minst 1 timme.
- Sätt ugnen på 225º och platta ut degbollen på en plåt, klädd med bakplåtspapper, till en rundel ca 24 cm i diameter.
- Nagga och grädda i mitten av ugnen i ca 10-12 minuter. Låt kallna. Hit kan den förberedas.
- Rör färskosten tillsammans med yoghurt och majonnäs, smaka av med citronpeppar och salt.
- Bred röran över den kalla bottnen, fördela skaldjuren över och toppa med hårdkokta ägg delade i kvartar, röd stenbitsrom och några dillkvistar.
- Serveras genast för bottnen blöts upp av fyllningen!
Publicerat den
18 juni 2009
Liknande recept
Skriv kommentar