Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Skållade bullar

 
  • Serverar: 22 portioner
Skriv ut

Med rågkross och linfrö.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn 250°.
  2. Lägg rågkross i en skål. Häll på kokande vatten och låt stå i 2 timmar.
  3. Värm mjölken till 37°. Rör ut jästen med mjölken och häll ner i rågkrossen.
  4. Tillsätt olja, salt, sirap, linfrö och det mesta av mjölet.
  5. Arbeta degen väl tills den släpper kanten. Låt jäsa övertäckt i 40 minuter.
  6. Ta upp degen på mjölat bakbord och rulla ut den till en längd.
  7. Dela längden i 22 bitar och rulla varje bit till en bulle.
  8. Lägg bullarna på en plåt med bakplåtspapper och låt jäsa övertäckta i 30 minuter.
  9. Grädda i ca 8 minuter.
  10. Lycka till!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.