Filmjölk som degspad och en fiberrik skållning gör dessa bröd härligt saftiga. Smaken blir fyllig av kummin, fänkål och lite mörk sirap.
Instruktioner
- Dag 1:
Blanda de torra ingredienserna till skållningen och slå på det heta vattnet. Rör om och låt stå och svälla över natten.
- Dag 2:
Sätt ugnen på 200 grader.
Lös upp jästen i filmjölken. Tillsätt mjöl, salt, fänkål och mörk sirap. Rör ner skållningen och knåda ihop till en lös deg. Arbeta degen ordentligt. Låt degen jäsa 45-50 minuter.
- Arbeta degen lätt och portionera den sedan i små och väl smorda bakformar av metall. Fyll bara formarna till hälften.
Låt jäsa ca 30 minuter.
Grädda dem i nedre delen av ugnen i 20-25 minuter.
Tag ut en bulle ur en form och kontrollera att den är gyllenbrun även undertill.
Publicerat den
26 maj 2009
Liknande recept
Skriv kommentar