Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Skållade havrebitar

 
  • Serverar: 20 portioner
Skriv ut

Nyttigt & gott!

Ingredienser

Instruktioner

  1. (Lantbrödsmjöl 4 sädesslag innehåller även skållning och surdeg som påverkar volymen lite.)
  2. Mät upp fiberberikade havregryn i en degskål, tillsätt bakfett skuret i småbitar och häll över kokande vatten. Låt det stå 5-10 minuter. Rör i kallt vatten, salt, kryddor och sirap. Blandningen bör inte vara mer än 37°C. Smula i jästen och rör om så att den löser sig. Tillsätt 1,1 liter av mjölet och arbeta degen smidig (ta ev mer mjöl) tills den släpper degskålen. Knåda degen smidig. Platta ut degen med mjölad hand i smord långpanna. Skåra kakan i 20 delar, pensla med vatten och strö över havregryn. Tryck till dem något. Låt kakan jäsa under bakduk, ca 40 minuter. Grädda i 225°C, 20-25 minuter. Låt brödet kallna på galler under bakduk och bryt det sedan i bitar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.